MODELMETRO.NL 
 RET Metro Type T / SG2 

Nu verkrijgbaar: 

Model van het tweede type metro uit Rotterdam: de RET Metro Düwag Type T / SG2 (5200-serie) - als bouwpakket met schaal H0 (1:87)

,,Ik heb altijd al wat met de metro gehad en dan in het bijzonder de Rotterdamse. Door de ontwikkelingen met type T 5217 leek het mij leuk zelf een model hiervan te hebben, maar dit bleek nog niet te bestaan. Daarom ben ik hier zelf mee aan de slag gegaan. Initieel wilde ik slechts een exemplaar voor mezelf maken, maar ik hoorde van veel mensen dat zij ook wel geïnteresseerd waren. Dus heb ik het project zo aangepakt dat er voor ieder wat wils is; standmodel, gemotoriseerd, voor/na midlife-revisie, Randstadrail. 

Na ruim een jaar lang uitzoeken, ontwerpen en testen is het model dan nu een feit! Ik heb inmiddels al veel tevreden reacties mogen ontvangen van kopers. Neem rustig een kijkje op deze site, er is zeer veel informatie over het model te vinden. Mocht je andere vragen hebben of een exemplaar willen bestellen, stuur me dan een bericht via het contactformulier. 

Met vriendelijke groet, Bas Hendriksen"


Bij de ontwikkeling van dit model hebben er twee dingen voorop gestaan: detail en kwaliteit


  • Detail: Er is zeer veel tijd gestoken in het precies natekenen van het origineel. Denk daarbij aan raamrubbers, stangen, Scharfenbergkoppeling, stuurtafel, ruitenwissers, verschillende andere interieurdelen etc. Hierbij is gebruik gemaakt van alle originele bouwtekeningen. Alle stickers die ooit op het type T zijn gebruikt heb ik achterhaald en op schaal nagetekend. Dat betekent ook dat bijvoorbeeld alle ooit gebruikte rijtuignummers en richtingfilms met de originele lettertypes daarbij zitten (ook Randstadrail). Ook is aan alle verschillen in detail tussen rijtuig A en B gedacht, van dak tot interieur tot onderstel, en niet te vergeten de verschillen tussen het voor midlife-revisie- en na midlife-revisiemodel!
  • Kwaliteit: Het model is nauwkeurig getest, zowel het standmodel als de gemotoriseerde versie. De meegeleverde onderdelen zijn alle van zeer hoge kwaliteit: o.a. losse metalen wielen en assen in de correcte maat, een pantograaf van Halling die (bijna) gelijk is aan het origineel en Halling draaistellen. De rijtuigkappen zijn geprint in resin voor de beste detailweergave. De draaistellen bij het gemotoriseerde model worden geleverd met geprinte schortplaten zodat deze perfect lijken op die van het echte type T: dus o.a. met baanschuiver en stroomafnemers. De ruiten zijn van 0,5 mm dik plexiglas gemaakt d.m.v. lasersnijden en kunnen eenvoudig in de sponningen worden gelijmd. Op deze manier zien de ruiten er realistisch uit en kan je het interieur goed zien. 


Ga naar uitvoeringen voor afbeeldingen van de verschillen tussen de uitvoeringen en een overzicht van de inhoud van de bouwpakketten.Onder foto's kun je voorbeelden zien van een afgewerkt bouwpakket en foto's van de afzonderlijke onderdelen die worden meegeleverd.


De pagina
overige info geeft nog wat andere informatie over het model en ook kun je hier aanwijzingen vinden voor het in elkaar zetten van het bouwpakket.